Velkommen til turnatur.dk

Her finder du idéer til veje ud i naturen. Hvem du kan invitere med, hvad I kan lave, og hvor I kan tage hen. Jeg håber at kunne give dig inspiration til at komme udenfor og få familie og venner med – også dem som hellere vil sidde i sofaen eller på værelset og spille PlayStation eller se YouTube.

Jeg hedder Christina Wiegels Elgeti Busch, og er født i 1973. Jeg er gift med Thomas, og vi bor i Vedbæk nord for København, i et halvt dobbelt fiskerhus. Sammen har vi to dejlige børn, Karoline (2005) og Peter (2008). 

Da jeg mødte min mand, åbnede der sig en ny verden for mig. Han lavede nogle helt andre ting i naturen, end dem jeg kendte til. Han gik på jagt, tændte bål og overnattede udenfor på weekendture. Han kunne lave lækker mad i en lille potte på et sprit blus. Vi rejste sammen på primitive telt- og vandreture med vores gode venner, og vores første sommerferie sammen var på motorcykel til Nordkapp med telt og kogegrej. Jeg lærte en masse om naturens glæder og muligheder – minder for livet – tog selv jagttegn og sejlercertifikat, børnene kom i Skovbørnehave, og den ‘nye verden’ er nu en helt naturlig del af mit liv.

Jeg har ikke været spejder, og er ikke vokset op med bål og overnatning i det fri. Men vi havde en stor have, hvor min søster og jeg byggede huler, lavede butik i kirsebærtræet og kørte cykelræs i indkørslen. Hele familien var meget udenfor, og det var dejligt.

Det er mit indtryk, at mange har det ligesom mig, at ‘udenfor er dejligt’. Og flere venner og familie siger, at de gerne vil være mere ude, men børnene gider ikke gå tur. Så det ender ofte med biografen, svømmehallen eller shoppingcenter. Det gør det også ind i mellem for os! Men de bedste dage, er dem hvor vi sammen tager på tur i naturen.

‘Jeg kan ikke lave bål’ eller ‘vi er ikke outdoor eksperter’.. har jeg efterhånden hørt rigtig mange gange, så da jeg arbejdsmæssig fik muligheden for at gå nye veje, lå idéen lige for – jeg ville vise andre hvor nemt og sjovt det er at tage på eventyr i naturen. Har du fået tændt et bål én gang, så kan du det. Og har du pakket en skovturstaske én gang, og husket det hele (også tændstikkerne) så kan du det! Af sti afsted :o)

Inspiration og opskrifter til ture i naturen kan du finde her på siden, ligesom du kan tilmelde dig én af mine planlagte ture.

Christina

TUR NATUR Fagerhøjvænge 1 B – 2950 Vedbæk – 23 30 66 46 – CVR 38567683