Yeah, det er weekend! Vi har fri! Ingen planer andet end sove længe, rengøring, sport, leg, lektier, forberede næste uge.. og vi kunne da også invitere nogle venner eller familie over og spise med eller bare til kaffe. Bum! så er det søndag aften og man kunne i den grad godt bruge en extra fridag eller to, for man fik slet ikke nået at slappe af og været stille og roligt sammen. Sådan ser mange, ihvertfald af vores weekender ud..

Lige indtil vi begyndte at gå i skoven. Der sker altså noget magisk når man bevæger sig væk fra sine vante omgivelser, ud på tur. Vi pakker vores frokost sammen, ofte står den på pølser som vi rister. Brød fra morgenbordet, ketchup, sennep og ristede løg (børnenes favorit tilbehør) og så afsted. Vi laver et bål på ét af skovens bålpladser, mens børnene finder pinde til grill spyd. Ofte er vi kun væk 1½ time, men det føles næsten som havde vi været på en lille rejse.

Vi glemmer alt om vores mobil, ipads og TV, skole og arbejde, for omgivelserne kræver, at vi forholder os til hvad vi laver og at vi forholder os til hinanden. Hvor skal vi sidde, din pølse bliver brændt, du har ketchup på næsen, har vi kopper med til vand, jeg holder din pind mens du hælder vand op til mig, hov der tabte jeg alle mine ristede løg.. pyt

Vi får ofte talt om både små og store ting og sager, ikke planlagte samtaler, men det er som om ordene bare kommer når der er tid, ro og rum. Og rum er der masser af i naturen – og højt til loftet.

Har du ikke mod på eller lyst til at lave bål, eller er der ikke en skov eller en bålplads nær dig, så pak jeres planlagte frokost i en kurv, eller køb en sandwich, og sæt jer på et tæppe i en park eller på en mark. Effekten er helt sikkert den samme.

Det kan være du tænker: “endnu en to-do i vores weekend, som allerede er rigeligt proppet”.. dertil kan jeg kun sige, prøv det, og jeg er sikker på, at I får følelsen af frihed, ro og nærvær ind i jeres weekend. Det ender måske med at blive en vane – en god én af slagsen – ingen weekend uden frokost i det fri.

God tur i naturen :o)