Næste uge er det efterårsferie og børnene har fri fra skole. Det vrimler med aktivitets tilbud, hvilket er meget rart for forældre som selv skal på arbejde. Børnene vil gerne lave noget sjovt, enten sammen med deres venner eller bedsteforældre. Og det er både sjovt og hyggeligt at gå i biografen, tage på museum, i storcentret eller en tur i Tivoli.

Må jeg komme med en idé til noget I også kan lave. Den er ikke hverken ny eller fancy – men måske du ikke lige har tænkt over den. Tag sammen på tur i naturen.
De mindre børn vil klappe begejstret i hænderne over dit forslag, mens de større børn først kigger op fra YouTube eller PlayStation når du nævner at I skal lave bål. Jeg kender INGEN børn ej heller voksne der ikke kan li’ at lave bål. Nu er det bare op til jer hvad der skal grilles. Om det er skumfiduser, grillpølser, foliepakker med grøntsager (direkte i gløderne) eller om I bare har lyst til at sidde ved bålet og varme jer, mens I drikker en kop te.

Lad din mobil blive i lommen. Børnenes mobil (hvis de har én) kan blive hjemme.

Skal du lige have opfrisket dine bål-skills læs her en tidligere blog Byg et bål

Find en sikker og godkendt bålplads i dit område, enten på naturstyrelsens www eller jeg kan anbefale deres app ‘NaturSpot’, her finder du også alt fra shelterpladser til mountainbike ruter.

Jeg behøver vidst ikke at nævne, at I samtidig får en masse frisk luft, motion og lys til krop og sjæl.. en god tradition som kan fortsætte på de mange gode og smukke efterårs- og vinterdage i de kommende måneder.

ps. når I nu er derude kan I samtidig samle kastanjer, flotte blade og bregner til en flot trendy buket

Vi ses i skoven 🙂